Camera 8: Codename Licenta la Jurnalism

A venit si momentul acesta, dupa trei ani. Ani in care teoretic ar fi trebuit sa invatam sa descoperim ce ne dorim cu adevarat de la viata si incotro ne indreptam. Daca nu am descoperit, din toamna sper, vor mai fi inca doi ani de master. Un master care are materii de baza, nimic ce imi doresc cu adevarat, dar pe care trebuie sa il fac.

Licenta mea s-a numit “Rolul New Media in peisajul comunicational contemporan”. Un subiect destul de proaspat, ca sa nu zic ca de abia in ultimi doi-trei ani putem sa vorbim despre impactul New Media si prin facultati.

Ghid lucrare de licenta

  1. Stiam de la inceput despre ce vreau sa fie ultimul meu proiect in aceasta institutie. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa ma duc la facultate, atunci cand s-au pus subiectele si sa spun ca eu asta vreau sa fac. Ulterior am aflat ca fiecare profesor are subiectele lui, iar noi nu avem libertate sa ne alegem coordonatorul. Am avut un inceput bun oricum.
  2. Inscrie-te, trimite e-mail profesorului sa vad daca mai este disponibil subiectul – sunt singura care a indraznit sa porneasca la acest drum cu putine materiale.
  3. Oficial primit subiectul, am trimis doua e-mail-uri cu ideile mele in legatura cu acesta, nu am primit niciun raspuns inapoi, iar profesorul de o luna tot spune ca ne trimite “guidelines” (bibliografie) si ghici ce – nimic in inbox-ul meu, am fost ultima care a primit bibliografia, pe care nu am luat-o in considerare deoarece deja imi aveam structurata licenta si materialele.
  4. Bun si pana aici. Nu ma demoralizez usor si incerc sa nu ma enervez neproductiv. Vrei sa faci o lucrare de diploma cat de cat decenta cand nu prea ai materiale? Incepe sa vorbesti in stanga si in dreapta dupa ajutor.
  5. Cum am facut rost de carti? Multe pe acest subiect sunt scumpe deoarece sunt in engleza. Asa ca m-am multumit cu ele in format “pdf”, de pe site-uri ca library.nu.
  6. Cum profesorul coordonator nu prea raspunde la e-mail-uri, am pornit la drum de capul meu. Recunosc ca am cautat pe internet ghiduri despre moduri de concepere a proiectului de licenta.
  7. Sa va mai spun un “cum”? Data examenului de licenta s-a schimbat de doua ori si asta ca in final sa ajunga iar la prima varianta.
  8. Cum este greu sa incepi sa lucrezi la licenta. Prima jumatate am scris-o in forta, dupa pauza “la greu”. Gaseste o motivare tot timpul. Impune-ti sa scrii cate un pic in fiecare zi odata ce ai inceput, sa nu lasi pauze mari intre capitole, altfel vei ajunge sa uiti detalii importante.
  9. Cum nu este greu sa o scrii. Nu ma contrazic. Dupa ce iti regasesti motivarea si esti sigur pe subiect poti sa o termini intr-o saptamana. Dureaza sa comprimi informatiile (eu aveam prea multe) si sa treci la corectat (a incercat sa nu imi scot ochii cu furculita cand a trebuit sa pun diacritice celor 60 de pagini).
  10. Examenul nu a fost greu, insa a fost corectat la “sange”. Mie tot mi se pare dubios faptul ca nu sunt note de ex. 7,25 sau 7,75 sunt intre. Au fost subiecte care valorau 0,50 sutimi si sa inteleg oare ca daca nu ai scris tot nu ai primit nici macar 0,25? Examenul oral a mers frumos, chiar mi-a ridicat moralul, iar peste un an astept sa imi ridic diploma.

P.S. Sesiunea iulie 2011 – 8,50.

P.P.S. Acest post nu va contine diacritice din motive evidentiate mai sus, multumesc pentru intelegere si sper ca atunci cand veti pune si voi la randul vostru sa va luati un minut de reculegere pentru mine.

Reclame

Un gând despre &8222;Camera 8: Codename Licenta la Jurnalism&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s