Moda masculina – mistere masculine rezolvate

Moda masculină, din câte am descoperit eu, este la fel de complicată ca cea feminină. Chiar dacă nu primește aceeași atenție, ea există și vine cu un set propriu de reguli care trebuie învățat și aplicat sau mai bine zis: trebuie să înveți regulile ca să le poți încălca corect.

De data aceasta, am dat peste un ghid de la Esquire care rezolvă câteva dintre misterele masculine în materie de ținute. Și pentru că un adevărat bărbat are lângă el și o femeie modernă, este bine să învățăm și noi câteva idei de stilism macho style.

*Unde ar trebuie să vină mâneca tricoului? (Ca să fac o comparație pentru partea feminină, echivalentul pentru sexul delicat ar fi “unde ar trebui să se termine un pantalon când purtăm tocuri?”)

Ei bine când vine vorba despre tricouri nu este un răspuns corect, însă mânecile prea scurte arată câteodată ciudat sau oricum intră pe teritoriul fashion know how. Ca să eviți astfel de dileme, cel mai bine este ca tricoul să se termine la 3 cm deasupra cotului.

*Când port un tricou cu guler pe sub un pulover, cum ar trebui să las gulerul: afară sau înăuntru?

Înăuntru!

*Cum găsesc un croitor bun?

Ți-ai cumpărat o pereche de blugi însă sunt prea lungi? Înainte să-i duci la croitor bagă-i la spălat să nu fie dintr-un material care se strânge, iar când mergi la croitor întreabă-l care este “tactica” lui – după ce scurtează blugii, cei profi atașează tivul original fără să se vadă noua “uniune”.

*Care este protocolul pentru a întoarce mânecile unei cămăși?

Te incomodează mânecile lungi ale unei cămăși sau vrei să nu ți le mai murdărești când ești la birou? Cel mai bine este să desfaci nasturele și să le întorci până la trei sferturi din antebraț (le rulezi în jur de două-trei ori).

*Pantalonii ar trebui să facă cută în față, deasupra pantofului sau nu?

Ar trebui să facă, asta dacă nu sunt skinny jeans sau alți pantaloni casual.

*Ar trebui să asortez culoarea pantofilor cu cea a curelei? (Echivalentul: pantofi-geantă pentru femei.)

Deoarece curelele sunt privite cu destulă importanță de bărbați, dacă nu vrei să arăți că te-ai străduit prea mult – nu le asorta exact, însă păstrează paleta coloristică: castaniu și ciocolatiu merg, dar cafeniul, brun roscat sau bej nu se potrivesc.

Deși nu cred că mai este nevoie să specific, repet: negru și maro rămân divorțate, asta dacă nu cumva sunt ambele atât de închise la culoare, încât nu le mai separi decât cu un reflector.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s