Camera 5: Monoloagele unei studente la jurnalism

Amintiri din sesiune – Semestrul I

 • Cel mai stresant este să afli data examenelor și să faci rost de cursuri din timp.
 • Apoi îți rămâne să afli la timp de teme și de proiecte, pentru a scăpa de examene sau să iei puncte în plus.
 • Este bine de știut din timp (peste tot cheia este timpul) că secretariatul nu este acolo ca să te ajute pe tine. Tu te ajuți pe tine, fiind drăguț cu restul studenților, pentru a face schimb de informație. Dacă stai să te gândești, facultatea în sine te ajută pentru viitorul tău în jurnalism, nu cursurile predate.
 • Câteodată ai mustrări de conștiință, pentru că efectiv nu ai ce să repeți, te duci la examen cu ce ai acumulat până atunci, totul depinde de tine. Însă mai sunt cazuri când ajungi la facultate, afli ce le-a fost dat celor de dinaintea ta și te pui pe citit 100 de pagini în 30 de minute – exagerez.
 • În seara de dinaintea examenelor încerci să nu te destrăbali prea mult, ca să poți să te trezești, rugându-te că nu au schimbat ora examenului și tu nu ai fost informat.
 • Teaser: sesiunea se trece mai ușor cu “pre-exam destresing sex”
 • Culmea ironiei să ajungi la examen și să nu ai loc în sală. Mai mult profesoara să se supere pe tine pentru că ai venit la prima serie să dai examenul, deși tu aparent ești în a doua serie. Mulțumim secretariatului că a anunțat că s-au mai făcut schimbări la serii.
 • Nu uita înainte de orice examen să-ți întrebi prietenii de subiecte și să verifici ora la care se dă proba scrisă – da am și eu un of.
 • Studenților le plac profesorii care nu schimbă subiectele de la o serie la alta și care în timpul examenului îi lasă în pace – ziceam și eu așa.
 • Ultima săptămână de examene este cea mai stresantă. Vrei să scapi odată de ele mai ales că, de obicei, ultimele sunt cele mai grele.
 • Ultimul examen este cel mai greu. Dupp ce că l-ai așteptat 3 săptămâni, ajungi la facultate și ești anunțat că se intră cu jumătate de ora întârziere. Examenul este normal pe trei numere, se scriu 5-7 pagini și ieși din facultate odată cu apusul soarelui – ce nu-ți mai plac vampirii?.
 • Penultima serie de examenele la facultate (adică a V-a sesiune), și după tot timpul acesta, cu părinții încă mai porți următoarea conversație: “În sfârșit am terminat cu sesiunea.” – “A da? Pei și cât ai luat?” – “Încă nu s-au afișat, de abia am dat examenele.”
 • Acum aștepți rezultatele, mai mult ca sigur toate te vor surprinde, ori că e bine, ori că e rău, șansele sunt egale, dar măcar știi că în prima sesiune o să ți se treacă notele. În cea din vară șansele să dai proiect și examen, iar la sfârșitul sesiunii să nu ai nimic trecut, cresc vertiginos – nu poate să fi trecut toată lumea, nu?

Voi ce povești aveți din sesiune?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s