Nesiguranta unei monede

Stăm toţi înghesuiţi aici de parcă suntem imigranţi mexicani într-un container din port. Toţi suntem marcaţi de câte o mână străină. De la cel mai mic la cel mai mare, ne agităm să fim luaţi şi să lăsăm sentimentul de „orfan” în spate, fără niciun regret.

Niciodata nu am fost singur, chiar şi pe întuneric eram înconjurat de sunetele specifice, ca atunci când două obiecte de metal se întâlnesc. Între noi şi masa de chinezi nu este o mare diferenţă, nu că aş vrea să discriminez, dar sunt patriot.

Tu ştii ce înseamnă să fii lăsat în urmă, de parcă eşti cel mai ruşinos obiect? Ştii ce înseamnă să fii schimbat împreună cu alţii pentru ceva mai mare, care nici măcar nu este la fel de rezistent? Ştii ce înseamnă să fii uitat, să realizezi că nu poţi să schimbi multe singur, să nu fii ridicat de pe jos, să „ţipi” ca oamenii să nu te mai calce în picioare, să ţi se dea măcar o şansă să arăţi ce poţi?

Aceasta este mentalitatea oamenilor, care se aplică în multe cazuri, chiar şi în cazul mărunţişului. Câţi dintre noi nu vrem să-l mai luăm când primim rest, câţi dintre noi suntem întrebaţi dacă avem mărunt şi spunem nu, dând o hârtie de 1leu?

Şi eu mă număr câteodată printre specimenele enumerate mai sus, sunt om, dar lupt să mă schimb, pentru că se poate. Încerc să mă uit la mărunţiş ca la ceva viu, ceva care, chiar dacă îmi îngreunează portofelul, are o viaţă şi deci un suflet.

Fiecare monedă are o poveste în spate, are călătorii cu care poate umple paginile unui jurnal de bord dacă stai să te gândeşti şi amprente de ar face mandră orice bază de date. Dacă vrei să faci primul pas către schimbare, data viitoare când vezi o monedă gândeşte-te la asta şi nu uita să o iei cu tine.

 

Foto: Globalawareness101

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s