Grabeste-te incet

Am zile când sunt foarte irascibilă şi nu înţeleg de ce. Nu mai am stare să fac nimic, dar nimeni în jurul meu nu stă, astfel creierul impune ideea că TREBUIE să fac ceva. De preferat, ceva productiv, ceva care să-mi consume energia. Mintea are energie, dar fizic am nevoie de o pauză.


Câteodată ne împingem atât de mult limitele şi pentru ce? Devenim obsedaţi de faptul că timpul trece şi noi încă nu ne-am pus amprenta pe ceva. Încerc să înţeleg mai bine principiul: dacă este să se întâmple, se va întâmpla, toate la timpul lor. Însă, din păcate, nu prea sunt lăsată de influenţe externe, să merg pe drumul meu.

Criză de personal

Suntem loviţi cu atâta informaţie, încât nici nu avem timp să o asimilam pe toată. Omuleţii din creier trec printr-o criză de personal, nu au timp să stocheze datele nou primite în sertărelele lor. Din păcate, în ziua de astăzi, rar poţi să-ţi iei o pauză, pentru că pierzi foarte mult. Mai ales dacă eşti genul de persoană care vrea să fie la curent cu tot ce se întâmplă.

Şi să fim serioşi, majoritatea ne dorim conectivitatea absolută, de aceea şi faima site-ului Facebook. De când traia lumea în cocioabe există conexiunile cu persoana de lângă, familia, vecinii, prietenii, satul şi aşa mai departe. Însă atunci era pe viu, acum se petrece mai mult online.

Mişcarea Slow

Citind pe Internet despre “mişcarea slow”, nu-mi vine să cred că am ajuns în stadiul în care primim sfaturi despre cum să traim viaţa într-un ritm mai încet, să observăm ce se petrece în jur şi să socializam. Cu alte cuvinte, pentru un tech-maniac al zilelor noastre, suntem sfătuiţi să “pierdem timpul”, fără să avem mustrări de conştiinţă că practic nu am făcut mare lucru.

Printre sfaturile mişcării încet am găsit:

  1. Călătoreşte cu cap, încearcă să înţelegi oamenii din alte oraşe/ţări, nu urma o listă în care trebuie să vezi şi aia şi aia şi aia că “poate nu mai ai când”, şi mai ales, nu face peste 1000 de poze. Încearcă să faci fotografii mentale, să rămână cu tine. Nu călătorii privind prin obiectiv, ca apoi, văzând pozele acasă, să-ţi dai seama ce ai vizitat. Trăieşte în locul acela, nu fii doar un călător.
  2. Mănâncă mai natural. Dacă nu sunteţi la curent, noua modă în domeniul culinar sau al localurilor nou apărute pe piaţă, este mâncarea tradiţională sau gătită cu alimente bio. Printre acestea pot să enumăr locuri în care am fost şi eu: Violeta’s Vintage Kitchen, Omnivore’s Dilemma, Moo Moo şi ultimul descoperit FruFru. Sper să ajung în curând şi la Nana Natural.
  3. CITEŞTE cu cartea în mână, nu cu ochii în calculator sau alt gadget.

Totul pe repede înainte

Mâncare fast food, maşini cât mai rapide, conversaţii pe fugă, cine în familie şi sărbători petrecute autosugestionându-te că-ţi place, pentru că aşa trebuie să fie. Toate le facem doar ca să păstrăm ritualul şi să îi asigurăm că încă mai trăim, nu stăm chiar să vorbim cu ei. Vrem să le facem pe toate şi ajungem să trecem prin ele superficial, dar asta nu este viaţă.

Fac pe lupul moralist, nu ma înţelegeţi greşit, vreau să mă schimb, nu-mi place agitaţia asta, simt nevoia să-mi găsesc un echilibru. Asta a pornit de la faptul că în aceste zile mă simt mult mai bine, faţă de săptămânile trecute, în care nu aveam pic de vlaga şi nu ştiam de ce. Astfel mi-am luat o pauză să-mi dau seama care sunt motivele stării mele îmbunătăţite. Pentru că m-am odihnit mai mult, pentru că am scris mai mult şi pentru că m-am relaxat citind când aveam ocazia.

Concluzia pentru mine este: să-mi fac un program în care să “mă updatez”, dar şi aşa, să nu o fac din rutină, ci chiar să fiu atentă, nu să trec superficial peste informaţii, doar de dragul de a trece.

Căteodată chiar mă simt un simplu călător prin propria-mi viaţă şi uit să trăiesc. Singură revin şi-mi trag clopoţele de alarmă.

Foto: mysecuritysign

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s