Cum ar fi daca nu ar exista bani?

Cum ar fi să trăieşti într-un loc, simplu, unde nu există bani. Unde te trezeşti dimineaţa în casa ta, ai apă şi mâncare fix de cât ai nevoie, te duci la muncă şi după opt ore, eşti liber să faci ce vrei.

Nu primeşti un salariu, dar oriunde te duci: la restaurant, într-un bar, la cinema totul este pe gratis. Însă “pe gratis”, pare că tu nu ai făcut nimic, totuşi opt ore pe zi tu ai muncit. Salariul tău, în loc să-l primeşti, se duce undeva, care-ţi asigură existenţa şi implicit intrarea liberă oriunde doreşti tu.

Daca vrei să citeşti, te duci într-o librărie şi stai acolo cât timp aloci tu cititului şi aşa mai departe: la teatru, într-un muzeu, o galerie, grădina botanică. Dacă vrei să înveţi ceva, te înscrii la un curs şi la fel faci când vrei să urmezi cursurile unei facultăţi.

Dacă eşti bolnav, doctorii te ajută să te faci sănătos, fără să plăteşti, pentru că pentru asta munceşti. Din moment ce ţi-a fost dată viaţa şi munceşti, este normal să primeşti tot ce ai tu nevoie ca să-ţi continui traiul.

Este un loc în care oamenii sunt cizelaţi, buni şi primesc pentru că şi dau ceva la rândul lor. Sunt oameni liniştiţi, nu constrânşi că nu le ajung banii, pentru că ei nu există.

Fericirea se defineşte altfel fără bani.

Reclame

3 gânduri despre &8222;Cum ar fi daca nu ar exista bani?&8221;

  1. Mie mi-ar place sa nu existe nici munca nici bani. Si totusi sa am tot ce vreau, fara sa-i ingradesc aceasta libertate altuia.
    Sa fiu platit in facebook credits, pe care sa le pot cheltui oriunde vreau. Sa pot sa castig credite in functie de timpul petrecut online in diferite activitati.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s