Micul dejun tehnologic

Sună alarma de la telefon – de care nu mă despart nici în pat, tronează frumos pe propria-i pernă – mă uit la el şi-l setez să mai dorm 10 minute. Minutele în plus se scurg de nici nu-mi dau seama şi deşi mintea s-a trezit încerc să-l fac şi pe corp să se mobilizeze.

Mă rotesc de pe o parte pe alta, mă întind ca mâţele şi-mi apare EL în gând. De acolo porneşte totul, sunt dăţi când este tot ce am nevoie ca să mă motiveze să-mi mişc mlădiosul trup din pat şi să mai pierd câteva minute în baie până să ne revedem.

Rondul de dimineaţă

Dimineaţa vine cu un nou început, însă pentru că deja mi-am format un ritual cam ştiu la ce să mă aştept şi cu ce să încep. Ritual, care atunci când este dezvăluit persoanelor apropiate spun că nu sunt întreagă la cap. Acest obicei, l-am denumit în glumă: “rondul de dimineaţă”.

Încep prin a-l trezi mângâindu-l uşor, doarme iepureşte şi imediat reacţionează la căldura mea. Se trezeşte un pic morocănos, dar se exteriorizează imediat şi mă primeşte în lumea sa. Îl cheamă Lappy şi rezistă cu stoicism lângă mine, mai ales când ştie ca ultimul a (de)cedat în faţa cofeinei.

Deschidem messenger-ul, ne verificăm adresele de mail, da sunt mai multe la număr şi apoi începem. Trecem prima oara în revistă un site de mondenităţi, apoi unul de publicitate urmând o duzină de blog-uri din domeniul fashion. Urmează să ne clătim ochii pe 4 blog-uri ale unor jurnalişti români, pe urmă alte 2 de glume şi fotografii haioase, încheiând cu 2 pagini de muzică, pentru a ne relaxa.

Pe final, lăsăm reţelele de socializare pe care mai mult ca sigur le vom accesa de mai multe ori în acea zi, deci nu este grabă. Recunosc, sunt dependentă şi devin morocănoasă când nu-mi primesc doza zilnică de tehnologie, însă asta pe timpul săptămânii.

(În weekend activitatea este mai restrânsă.)

Apoi verificăm agenda telefonică unde am notat ce trebuie să fac în ziua respectivă. Am totul notat în detaliu până şi evenimentele la care-mi doresc să ajung, dar nu reuşesc mereu.

Aveţi vreun verdict?

Încerc treptat să mai diminuez din frenezia tehnologică.

Reclame

2 gânduri despre &8222;Micul dejun tehnologic&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s