Camera 1: Ograda Facebook, fericirea de langa noi

Tot ceea ce facem este ca în final să ducă la fericirea noastră, la împlinirea personală. Fie că mâncăm, că ne trezim cu 1 ora mai târziu, că vrem să pierdem vremea, fie că muncim în domeniul care ne place sau pentru a fonda o sesiune de shopping, o călătorie, o masină nouă – este un pas către fericire.

Discuţiile despre Facebook anul acesta nu se mai opresc. Oriunde întorci capul, că este la o cafenea, pe stradă, in cinema sau pe Internet, este imposibil să nu dai odată peste acest subiect.

Aştept în curând să apară cărţi şi despre: “Cum să te laşi de Facebook”. Pentru că aşa cum alcoolul, ţigările, drogurile şi Facebook pentru unii înseamnă fericirea, dar dă dependenţă. Şi oare este atât de necesar în vieţile noastre? Necesar nu este, dar trebuie consumat cu moderaţie.

Ca şi ziarele de scandal, pe care românii mai că le devorează, care ne lasă să aruncăm un ochi în vieţile personale ale oamenilor mai cunoscuţi, Facebook face din noi Peeping Tom-ul absolut.

Peeping Tom = este personajul care are plăcere, care găseşte satisfacţie şi chiar se excită urmărindu-i pe alţii, spionându-i.

Aici repet ce am spus mai sus: Facebook face posibilă fericirea de lângă noi, legatura cu cei din jur. Ce vreau să spun cu asta? Ne place să vedem la un click distanţă ce mai fac oamenii, pe unde mai ies, ce necazuri au, ca să ştim şi noi ce să facem: ce greşeli fac ca să nu le repetăm şi dacă sunt fericiţi, să le aflăm cheia succesului sau…

…să ne băgăm codiţa unde nu ne mai fierbe oala, de dragul vremurilor apuse. Obsesiile pândesc la colţurile minţii noastre mai ales când avem frustrări. Când ne vedem cunoştinţele mai fericite decât suntem noi, parcă nu ne putem abţine să nu aruncăm un comentariu demn de un om fără viaţă personală.

Cum pe vremuri ieşeam în faţa locuinţei să stăm la o bârfă, acum o facem pe Facebook. Dacă oamenii se simt singuri şi au peste 1000 de prieteni cred că sunt faimoşi, plăcuţi, cunoscuţi. Dar oare aşa este?

Da. Sunt unele cazuri cand gasesti pe cineva pe care l-ai vazut in realitate si de acolo porniti o discutie, dar asta se intampla rar si necesita o socializare fata in fata inainte sau dupa.

Facebook este o platformă, un alt element cu care se hrăneşte publicitatea, nimic mai mult, să fim serioşi. Pe Facebook te promovezi, şi mare grijă cum, nu-ţi faci prieteni noi. Dacă vrei să publici un mesaj, pe Facebook este citit de mult mai mulţi oameni în scurt timp, feedback-ul este instantaneu. Ergo campaniile, dar şi contra-campaniile la nici câteva zile distanţă.

Am citit câteva sondaje făcute în America şi constatarea a fost că dacă citeşti statusurile pozitive ale prietenilor tăi pe Facebook o să ai şi tu o zi bună sau invers dacă citeşti unele negative. Am bufnit un pic în râs dacă aşa este, pentru că încă nu-mi vine să cred în ce hal ne lăsăm manipulaţi de un site.

Peeping Tom over and out, dar probabil o să mai revin pentru că mania încă nu s-a încheiat. Oare o să aibă odată un apogeu ca după să cadă mizerabil în neant?

Reclame

2 gânduri despre &8222;Camera 1: Ograda Facebook, fericirea de langa noi&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s